Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΈρευναAMERO ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...

AMERO ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ…

- Advertisement -

amero_to_neo_pagosmio_nomisma_-_copy.png

Robert Pastor, o καθηγητής που ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία του AMERO 

_29950_robert_pastor.jpgΈνας από τους πρωτεργάτες της εν λόγω έκθεσης είναι ο καθηγητής στο American University της Washington Robert Pastorο οποίος ήταν από τους επικεφαλής της ομάδας στο CFR που εργάστηκε για την εκπόνηση της εργασίας. Ο Robert Pastor είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η υπόθεση του SPP μπορεί να εξελιχθεί σε μια ηπειρωτική ένωση, με ένα νέο νόμισμα, το Αμέρο που θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο, όπως ακριβώς το ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα της Ευρώπης. Από πολλούς ο Robert Pastor αποκαλείται ο πατέρας της ΒορεοΑμερικανικής Ένωσης.   

Στο American University ο Pastor είναι πρόεδρος του Κέντρου ΒορειοΑμερικανικών Σπουδών, όπου διδάσκει το μάθημα με τίτλο: Βόρειος Αμερική: μια ένωση, μια κοινότητα, ή μόνο τρία κράτη; 

- Advertisement -

 Παράλληλα είναι μέλος στο ΒορειοΑμερικανικό Φόρουμ, και στο NAFI, (North American Forum on Integration ) ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος κάθε χρόνο πραγματοποιεί συνάντηση για 100 επιλεγμένους φοιτητές από 100 πανεπιστήμιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά για συνεδριάσεις σε ένα εικονικό τριμερές κοινοβούλιο.

Ο Pastor στις 24 Οκτωβρίου 2006 σε συνέντευξή του  στο ισπανόφωνο περιοδικό  «Poder y Negocios» είχε διατυπώσει την άποψη ότι οι κρίσεις μπορούν να επισπεύσουν αποφάσεις, οι οποίες υπο διαφορετικές συνθήκες δεν θα λαμβάνονταν. Φέρνοντας το παράδειγμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, υποστήριξε ότι η κρίση αυτή έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά να επανακαθορίσουν την προστασία των συνόρων τους, ή ότι η κρίση στο Μεξικό ανάγκασε την κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, επισημαίνοντας ότι μια κρίση μπορεί να οδηγήσει δημοκρατικές κυβερνήσεις να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, όπως εκείνες που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργηθεί η ΒόρειοΑμερικανική Κοινότητα. Ερωτηθείς αν η δημιουργία της Βορειοαμερικανικής Ένωσης είναι κακή ιδέα, δεν απάντησε ούτε αρνητικά, αλλά ούτε και θετικά. Ωστόσο θεωρεί ότι την δεδομένη χρονική (2006) στιγμή μια πολιτική ενσωμάτωση δεν είναι καλή ιδέα, διότι αφ’ ής στιγμής υπήρξαν οι πρώτες συζητήσεις, αμέσως δημιουργήθηκε μια αίσθηση φόβου ότι μπορούν να εξαφανιστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που κατά την εκτίμησή του σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν βήματα προς τα μπροστά. Για τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Washington, ο κόσμος κινείται με γρήγορα βήματα και «δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, αν δεν κινείσαι προς τα μπροστά». Δεν απέρριψε την ιδέα ότι μπορεί να σχηματιστεί μια Βορειοαμερικανική Ένωση, αλλά μόνο μετά από την ηπειρωτική οικονομική ενσωμάτωση και την δημιουργία της βορειοαμερικανικής κοινότητας εντός της οποίας οι κάτοικοι θα ονομάζονται πολίτες της Βορείου Αμερικής.

Ο Robert Pastor πριν από την εμπλοκή του στην ομάδα εργασίας και την παραγωγή της έκθεσης από το Council of Foreign Relations είχε γράψει το 2001 το ββλίο με τίτλο «Toward A North American Community: Lessons from the Old World for the New» (Προς μια Βορειοαμερικανική Κοινότητα: Μαθήματα από τον παλιό κόσμο για τον νέο). 

Επίσης σε συνεργασία με τους Samuel Morley και Sherman Robinson, είχε εργαστεί για   την εργασία-πρόταση «Closing the Development Gap: A Proposal for a North American Investment Fund»,  και το 2002 «A North American Community: A Modest Proposal To the Trilateral Commission».  

AMERO  Πραγματικότητα ή θεωρίες συνωμοσίας;

Για πολλούς το Amero, το προτεινόμενο βορειομερικανικό νόμισμα σε αντικατάσταση του αμερικανικού δολαρίου, του καναδικού και του μεξικάνικου πέσο, καθώς και η δημιουργία μιας Βορειοαμερικανικής Ένωσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμη θεωρία συνομωσίας που χρησιμοποιείται από όλους όσους φοβούνται την μετανάστευση και την παγκοσμιοποίηση.

- Advertisement -

Η εφημερίδα Boston Globe στις 25 Νοεμβρίου του 2007 σε άρθρο της με τίτλο «Η συνομωσία του αμέρο» (“The Amero Conspiracy“), επεσήμανε τα εξής: “Η SPP [Security and Prosperity Partnership] υπάρχει, οι τριμερείς ομάδες εργασίας συνεχίζουν να κάνουν συναντήσεις, αλλά τα μέλη της την θεωρούν ως τον τρόπο που οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό συνεργάζονται σε θέματα, όπως τα σύνορα, οι περοβαλλοντολογικοί κανονισμοί, οι κανονισμοί ασφαλείας, η τρομοκρατία, η διακίνηση των ναρκωτικών. Το Amero από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται να είναι τελείως θεωρητικό”.  

25ameroproof.jpgΠαρά ωστόσο την θεωρητική διάσταση που δίνεται, ένα άλλο άρθρο στην καναδική εφημερίδα Financial Post, αναφέρεται στο Amero όχι ως μια θεωρητική ιδέα ή θεωρία συνομωσίας αλλά, ως πιθανή πραγματικότητα. Ο Herbert Crubel, ο εμπνευστής της «υπόθεσης Αμερο»  στο άρθρο με τον τίτλο «Φτιάξτε το Loonie, (Herbert Grubel, Fix the Loonie. The Financial Post: January 18, 2008) κάνει λόγο για την διαδικασία που πρέπει να γίνει πριν υιοθετηθεί το νέο εννιαίο νόμισμα, γνωστό ως Αμέρο. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει πως ο Καναδάς υποφέρει από αυτό που ονομάζεται «Γερμανική ασθένεια», με μόνη ίαση στο σύστημα με επίσημη δέσμευση των κεντρικών τραπεζών των δυο χωρών να διατηρήσουν το ίδιο επιτόκιο. Εκείνο που ωστόσο διαπιστώνει ο καναδός οικονομολόγος είναι η δέσμευση από την τραπέζα του Καναδά με σεβασμό στο αμερικανικό επιτόκιο μπορεί να μην είναι αξιόπιστη, όπως μπορεί να πουν κάποιοι, γεγονός που πιθανόν να καταλήξει σε αποτυχία η όλη προσπάθεια. Για το θέμα αυτή της αξιοπιστίας, ο συγγραφέας βρίσκει την λύση, μάλλον επαναφέρει στο προσκήνιο αυτό που είχε κάνει πριν χρόνια, με το να υποστηρίζει τα εξής: «Στην Ευρώπη η αξιοπιστία ήρθε από την δημιουργία του ευρώ και το επίσημο τέλος των εθνικών κεντρικών τραπεζών να θέτουν τα επιτόκια. Μια ανάλογη δημιουργία του αμέρο δεν είναι δυνατή χωρίς την πιθανή συνεργασία των ΗΠΑ. 

Επίσης, τον Νοέμβριο του 2007, η εφημερίδα Globe and Mail ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι “ο Καναδάς θα πρέπει να αντικαταστήσει το νόμισμά του με ένα βορειοαμερικανικό νόμισμα, ή να καθηλώσει το αμερικανικό, ώστε να αποφύγει τις  αυξήσεις στα επιτόκια των συναλλαγών που έχει αντιμετωπίσει το καναδικό νόμισμα, όπως ανέφερε ο ειδικός στα θέματα αυτά Stephen Jarislowsky στην επιτροπή της βουλής χθες”. Η εφημερίδα συνεχίζει με τα όσα είπε ο Jarislowsky “Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσουμε σοβαρά να σκεφτόμαστε ενός εννιαίου νομισματικού μοντέλου, όπως αυτό της Ευρώπης”. Ο Jarislowsky, θεωρείται ο Warren Buffet, του Καναδά, είναι μέλος σε πολλά ΔΣ εταιρειών, και επίσης μέλος στο ΔΣ του C.D. Howe Institute.

Επίσημες θέσεις κυβερνητικών και άλλων φορέων

  Το concept για ένα εννίαιο βορειοαμερικανικό νόμισμα δεν αποτέλεσε μόνο θέμα συζήτησης μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών think tanks, αλλά συζητήθηκε και εντός των κυβερνητικών θέσεων. Τον Μάιο του 2007, ο τότε κυβερνήτης της Τράπεζας του Καναδά, David Dodge, είπε ότι “Η Βόρεια Αμερική μπορεί μια μέρα να έχει ένα νόμισμα κατά το πρότυπο της Ε.Ε.”, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθησαν στις δηλώσεις του. Ο David Dodge επιπλέον επεσήμανε ότι “Μερικοί υποστηρικτές έχουν αποκαλέσει το το εννιαίο βορειοαμερικανικό νόμισμα, το αμέρο» ενώ σε άλλο σημείο “απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού μετά από ομιλία του στο Σικάγο, ο Dodge ανέφερε ότι το εννιαίο νόμισμα είναι πιθανό”. 

Τον ίδιο μήνα στο πολύ γνωστό περιοδικό ανάλυσης Foreign Affairs o οικονομολόγος Benn Steil δημοσιεύει άρθρο του με τίτλο «Το τέλος του εθνικού νομίσματος» (The end of national currency), όπου και γίνεται λόγος ότι ο κόσμος χρειάζεται να εγκαταλείψει τα νομίσματα που δεν χρειάζεται, και να τα αντικαταστήσει με δολάρια, ευρώ και πολυ-εθνικά άλλα νομίσματα που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί.

Την άνοιξη του 2007 στο περιοδικό Range, o Τim Findley σε ένα μακροσκελές άρθρο του με τίτλο “A Dark Moon rising” μιλάει για την ΒορειοΑμερικανική Ένωση, το Αμέρο, το Συμβούλιο των Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και τον καθηγητή Robert Pastor, την SPP, την NAFTA, και το υπό μελλοντική κατασκευή οδικό σύστημα που θα ενώσει τις τρεις χώρες (ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό)και έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στους κατοίκους της πολιτείας του Τέξας. 

Ένα ακόμα ισχυρό think tank φαίνεται πως παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην δημουργία της της ΒΑμερικανικής ένωσης.  Σύμφωνα με το WorldNetDaily, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (Center for Strategic & International Studies) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2007 επρόκειτο να καταθέσει στον Λευκό Οίκο και την Γερουσία –σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το WorldNetDAily– την αναφορά του για τα πλεονεκτήματα της ένταξης των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικό σε ένα πολιτικό, οικονομικό μπλοκ.  

20amero_-_copy.jpgΌπως επισημαίνει στην συντηρητική κατά τα άλλα ιστοσελίδα ο επικεφαλής του project για το Μεξικό Armand B. Peschard-Sverdrup, τα αποτελέσματα της μελέτης θα ενεργοποιήσουν αυτούς που χαράσσουν πολιτική να πάρουν αποφάσεις για την Βόρειο Αμερική, με έμφαση στην εδαφική ένταξη. Συνεχίζοντας ο Armand B. Peschard-Sverdrup, εξηγεί ότι το project θα εστιάσει σε μια διεξοδική εξέταση των μελλοντικών σεναρίων, που βασίζονται στην τρέχουσες τάσεις, και αφορούν έξι τομείς ιδιαίτερης σημασίας για την τριμερή σχέση: εργασία, ενέργεια, περιβάλλον, ασφάλεια, ανταγωνιστικότητα, συνοριακή υποδομή και λογισμικά. Όλα τα στοιχεία για την αναφορά συγκεντρώθηκαν από το “North American Future 2025 Project.” To project ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007, όπου και τα αποτέλέσματα του πιθανότατα κατατέθηκαν στην κυβέρνηση και στα αρμόδια νομοθετικά όργανα.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή του Λάρι Κίνκ, Larry King Live στα τέλη του 2007, ο πρώην Μεξικανός πρόεδρος που υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας της SPP (Security and Prosperity Partnership), Vicente Fox, όταν ρωτήθηκε για το αν είναι πιθανό να δούμε ένα κοινό νόμισμα για την Λατινική Αμερική, απάντησε “Είναι πολύ μακρία, πάρα πολύ μακριά. Αυτό που προτείνουμε από κοινού με τον πρόεδρο είναι η  ALCA, μια ένωση εμπορίου για όλη την Αμερική. Και όλα πήγαιναν καλά μέχρι που εμφανίστηκε ο Hugo Chavez. Αποφάσισε να απομονωθεί. Αποφάσισε να να καταστρέψει την ιδέα.” Όταν ρωτήθηκε από τον Larry King αν πρόκειται να είναι κάτι σαν το ευρωδολάριο, ο Fox απάντησε ότι αυτό είναι πολύ μακροπρόθεσμο. «Θεωρώ ότι υπάρχουν διαδικασίες, το πρώτο βήμα είναι μια συμφωνία στο εμπόριο, και μετά ένα νέο όραμα, κάτι σαν και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την NAFTA.”

ΗΠΑ:το ψήφισμα 487

Από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, οι πολύ προσεκτικές, διακριτικές και σιωπηρές κινήσεις προς την δημιουργία μιας ένωσης με το Μεξικό και τον Καναδά βρήκαν την αντίθεση μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τέσσερις Βουλευτές, με πρωτοβουλία του ρεπουμπλικανού Virgil Goode Jr από την Βιρτζίνια και υποστηρικτές τους επίσης ρεπουμπλικάνους Thomas Tancredo από το Κολοράντο, τον Ron Paul από το Τέξας και τον Walter Jones της Βόρειας Καρολίνα εισήγαγαν ψήφισμα 487, με το οποίο εξέφρασαν την αίσθηση του Κογκρέσου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να εμπλακούν στην κατασκευή οδικού συστήματος της NAFTA (NAFTA Superhighway) ή να μπει στην Βορειοαμερικανική Ένωση  (North American Union (NAU) ) με τον Καναδά και το Μεξικό, καλώντας τον πρόεδρο να επιδείξει σθεναρή αντίσταση στις παραπάνω ή σε άλλες προτάσεις που απειλούν την κυριαρχία των ΗΠΑ. Το εν λόγω ψήφισμα δόθηκε στην αρμόδια επιτροπή μεταφορών και υποδομής και επίσης στην επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων πριν συζητηθεί στην Βουλή.

Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει περάσει κάποια σχετική νομοθεσία προκειμένου να εγκριθούν οι δραστηριότητες της SPP, αλλά και και χρήματα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται. Ο δημοκρατικός βουλευτής Barney Frank (D-MA), όπως αναφέρει το fact sheet American Policy Center  υποστηρίζει ότι η SPP δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο χωρίς την εμπλοκή του Κογκρέσου» , ενώ ο βουλευτής Tom Tancredo, (R-Colo) είχει ζητήσει από την κυβέρνηση Bush να αποκαλύψει τις δραστηριότητες των ομάδων εργασίας της SPP, συμπεριλαμβανομένων και των ονομάτων των μελών που συμμετέχουν. Απάντηση δεν πήρε.

Εν όψει των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου για τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, το πρόγραμμα των ρεπουμπλικάνων περιείχε την εξής αναφορά, αποδεικνύοντας ότι η πορεία προς την δημιουργία μιας βορειαμερικανικής ένωσης με κοινό νόμισμα δεν είναι απλώς μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας. Η πλατφόρμα των ρεπουμπλικάνων αναφέρει τα εξής: «οι ισχυροί δεσμοί μας με τον Καναδά και το Μεξικό δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μια βορειοαμερικανική ένωση ή σε ένα κοινό νόμισμα» (σελίδα 8, παράγραφος με τίτλο  «Strengthening Ties in the Americas»   

 

Πάντως σύμφωνα με το επίσημο site της SPP θεωρείται μύθος η σύναψη συμφωνίας, πρωτοκόλλου ή συνθήκης μεταξύ των τριών χωρών, είναι ένας απλός διάλογος, ένα σκέτο πλαίσιο συνεργασίας.Μπορεί να είναι και έτσι, μπορεί όμως και όχι…!

Οργανισμοί ΥΠΕΡ της δημιουργίας της Βορειοαμερικανικής ένωσης

Στην ιστοσελίδα για το αμέρο, οι οργανισμοί που υποστηρίζουν την δημιουργία της βορειοαμερικανικής ένωσης και φυσικά το κοινό νόμιστα είναι οι εξής:

North American Forum for Integration: Μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Μόντρεαλ. Ιδρύθηκε το 2002 και στοχεύει να θέτει τα ζητήματα που εγείρονται από την βορειοαμερικανική ένταξη καθώς και να προσδιορίσει νέες ιδέες και στρατηγικές για την ενίσχυση της βορειοαμερικανικής περιφέρειας.

 KC SmartPort: Μη κυβερνητικός οικονομικός οργανισμός ανάπτυξης, ο KC SmartPort προωθεί και ενισχύει το το στάτους της της πολιτείας του Κάνσας ως το ηγετικό βορειοαμερικανικό κέντρο λογισμικού.

North Americas Super Corridor Coalition: μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμός των τριών χωρών, ένας συνασπισμός για το εμπόριο και τις μεταφορές, στοχεύοντας στο να κάνει το διεθνές και το εσωτερικό εμπόριο πιο αποτελεσματικό και ασφαλές, παράλληλα με το δίκτυο μεταφοφών, από τον βορά προς τον νότο μέσω της Κεντρικής Αμερικής, Καναδά και Μεξικό.

Border Environment Cooperation Commission (BECC): Διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικό, ως επιπρόσθετη συμφωνία στην (NAFTA). Ο σκοπός της BECC είναι να βοηθήσει να διατηρηθεί, να προστατεύσει και να ενισχύσει το περιβάλλον και την περιοχή των αμερικανικών-μεξικανικών συνόρων, μέσα από την ανάπτυξη σχεδίων περιβαλλοντολογικής υποδομής.

North American Inland Port Network (NAIPN): Υποεπιτροπή της (NASCO). NAIPN υποστηρίζει τα συμφέροντα των λιμανιών της ενδοχώρας καθώς επίσης και του διεθνούς μεσοηπειρωτικού εμπορίου και των μεταφορών. Παράλληλα υποστηρίζει την αποστολή της NASCO να ενισχύσει την ασφάλεια και το ποικιλότροπο σύστημα εμπορίου και μεταφορών.

Canadian/American Border Trade Alliance: Οργανισμός που αποτελείται από επιχειρήσεις, οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προσωπικότητες που ασχολούνται με το αμερικανο-καναδικό εμπόριο και τουρισμό.

Northern Great Plains Inc: Μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος εστιάζει στην έρευνα για την παραγωγή μελετών, δημιουργώντας οικονομικές ευκαιρίες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ένα υγειές περιβάλλον και βιώσιμες κοινωνίες.

USMexico Border 2012 Program: Πρόγραμμα συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικό για την βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία 12 περίπου εκατομμυρίων ανθρώπουν που ζουν κοντά στα σύνορα.

International Relation Center: (CIP Americas Policy Program): κέντρο πολιτικών μελετών με επίκεντρο το ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Security and Prosperity Partnership Of North America:

International Business Development Center (IBDC): Επιχειρηματικός οργηνισμός διευκολύνει ξένες εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις ΗΠΑ.

Mexicans & Americans Thinking Together (MATT.org): Μια φωνή που θέλει να επηρεάσει την μεταναστευτική πολιτική, εργαζόμενη για την βελτίωση των σχέσεων Μεξικού-ΗΠΑ.

San Antonio Foreign-Trade Zone: Ζώνη που δεν θεωρείται έδαφος των ΗΠΑ προκειμένου να λειτουργεί ως τελωνείο.  

International Boundary and Water Commission:  Επιτροπή που δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή συμφωνιών μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό.

The Americas Society: Οργανισμός για την εκπαίδευση και το διάλογο στην Αμερική

Free trade Alliance: Ιδρύθηκε το 1994, μετά την NAFTA, προκειμένου να μετατρέψει την περιοχή του San Antonio σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό εμπορικό κέντρο.

Border Trade Alliance: Ιδρύθηκε το 1986, και αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικού χαρακτηρά οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί ως forum σε όλους όσους συμμετέχουν προκειμένου να εκθέσουν τα θέματα κλειδιά που επηρεάζουν την εμπορική και οικονομική ανάπτυξη στην Βόρειο Αμερική.

Τραπεζικοί οργανισμοί:

The North American Development Bank (NADB): Ιδρύθηκε υπό της αιγίδα της NAFTA

Inter-American Development Bank (IDB)

IBC Bank

Ακαδημαϊκά ιδρύματα

CIVNET (CIVITAS International): Παγκόσμια διαδικτυακή εκπαιδευτική κοινότητα που απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, δημοσιογράφους, αναλυτές ερευνητές με στόχο την προώθηση της δημόσιας εκπαίδευσης σε ολόκληρο τωον κόσμο.

Πανεπιστήμιο Pace

Πανεπιστήμιο Pace – πρόγραμμα Περικλής

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο (American University)- Center of North American Studies

Project Pericles: Μη κυβερνητικός οργανισμός που ενθαρρύνει και διευκολύνει κέντρα σπουδών και πανεπιστήμια να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους διδασκαλία κοινωνικής ευθύνης, συμμετοχική υπηκοότητα.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

The NAU War Room: Αποτελεί μια εθνική εκστρατεία για να εκθέσει και να σταματήσει τα σχέδια της απορρόφισης των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΒορειοΑμερικανική Ένωση (North American Union (NAU)) με τον Καναδά, και το Μεξικό. 

Stop the North American Union: Κίνηση ενημέρωσης και έκφρασης αντίθεσης στην δημιουργία της ΒορειοΑμερικανικής Ένωσης.

Oklahoma Corridor Watch

Stop SPP

H εφημερίδα The Canadian

Texans uniting for Reform and freedomΜη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμός, του οποίου η αποστολή έχει να κάνει με την παροχή ενημέρωσης αναφορικά με την νέες οικονομικές μεθόδους της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο σύστημα των μεταφορών, την επίσης ενημέρωση για τον Trans Texas Corridor (TTC), το πρώτο μεγαλύτερο σχεδιαζόμενο οδικό σύστημα της NAFTA, το οποίο συνδέεται με την SPP.

Patriot Brigade Talk Radio Network.

Coalition to block the North American Union: O Howard Phillips είναι ο επικεφαλής του The Conservative Caucus, όπου εντάσσεται ο συνασπισμός εναντίον της ΒΑ ένωσης, μαζί με τον  Jerome  Corsi και την  Phyllis Schlafly. Η ομάδα αυτή ισχυρίζεται ότι η SPP που υιοθετήθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Μπους, τον καναδό πρωθυπουργό Μάρτιν και τον πρώην πρόεδρο του Μεξικό Φόξ θα διέγραφε τα σύνορα, θα αντικαταστήσει το δολάριο με το Αμέρο και θα οδηγήσει σε μια δίχως όρια μετανάστευση. Ο συνασπισμός, όπως αποκαλείται η εν λόγω ομάδα, ανακοίνωση στις 25 Οκτωβρίου 2006 ότι υποστηρίζει το ψήφισμα 487 της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το οποίο «αντιτίθεται στη δημιουργία του οδικού συστήματος της NAFTA από την δυτική όχθη του Μεξικό μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών που φτάνει μέχρι το εσωτερικό του Καναδά».

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ