Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤρέχει πιο γρήγορα από το ΠΑΣΟΚ

Τρέχει πιο γρήγορα από το ΠΑΣΟΚ

- Advertisement -

papandreou-gΤου Νικολάου-Κυριάκου Ζωντανού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

τους δικούς του ρυθμούς θέλει να παρασύρει την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιλαμβανόμενος ότι ο πολιτικός χρόνος δεν… ξαποσταίνει, και το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, πιθανότατα θα είναι βραχύβιο.

Μετά την επιστολή που έστειλε «εξ ονόματός του» ο Χάρης Παμπούκης στη Siemens, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε αποφασισμένος να διατηρήσει ψηλά στην προσωπική πολιτική ατζέντα του, το θέμα της Siemens. Τρεις ακόμη Υπουργοί, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Χάρης Καστανίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέλαβαν, ο καθένας στον δικό του τομέα ευθύνης, να «ράψουν κοστούμι» στη γερμανική εταιρεία.

- Advertisement -

Και σήμερα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στο «παρά ένα» της μετάβασής του στο Νταβός της Ελβετίας, για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δείξει στους βουλευτές του τον δρόμο της υπέρβασης των πολιτικών αδιεξόδων που έχουν προβάλλει στον ορίζοντα.

Γνωρίζοντας καλά τις δυνατότητες αλλά και τα όρια του έμψυχου πολιτικού δυναμικού που έχει στα χέρια του, ο Γιώργος Παπανδρέου αντιλαμβάνεται ότι θα απαιτηθεί να τρέξει… πιο γρήγορα από το ΠΑΣΟΚ. Ώστε να προλάβει να ορίσει ο ίδιος την ατζέντα που θα του επιτρέψει να εξέλθει νικητής από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του την υποψία ότι λόγω της ευμετάβλητης ψυχολογίας των Ελλήνων, και των ραγδαίων εξελίξεων σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας, το… απρόβλεπτο δεν είναι με το μέρος του.

Όπως απέδειξε περίτρανα η «κατάληψη» της Νομικής Σχολής Αθηνών από λαθρομετανάστες, που έφτασε στο να επιστρέψει στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ