Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΚινέζοι επενδυτές θέλουν το 55% του Ελ.Βενιζέλος

Κινέζοι επενδυτές θέλουν το 55% του Ελ.Βενιζέλος

- Advertisement -

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η κοινοπραξία εταιρειών Friedmann Pacific Asset Management Limited και Shenzhen Airport (Group).

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FPAM, η ελληνική οικονομία και ο τουρισμός παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάκαμψης και στο πλαίσιο αυτό η κινεζική κοινοπραξία επιθυμεί να επενδύσει στο Ελ. Βενιζέλος με στόχο την μετατροπή του σε «πύλη εισόδου της Ασίας προς την Ευρώπη».

- Advertisement -

"Αξιολογήσαμε το δυναμικό πολλών αεροδρομίων σε όλη την Ευρώπη πριν επικεντρωθούμε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια γέφυρα αέρος μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, της μεγαλύτερης ταχύτερα αναπτυσσόμενης και σύντομα της πλουσιότερης οικονομίας του κόσμου", σημείωσε ο CEO του ομίλου, Eric Cheng

Οι κινέζοι ξεκαθάρισαν ότι ενδιαφέρονται για το πλειοψηφικό ποσοστό του ΔΑΑ, η απόκτηση του οποίου θα τους επιτρέψει να αναλάβουν και το management του αεροδρομίου.

Ο Cheng διευκρίνισε ακόμη ότι η σημερινή συνέντευξη Τύπου είχε στόχο την παρουσίαση της κινεζικής κοινοπραξίας στην ελληνική κοινή γνώμη. Αυτό με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προς στιγμήν επίσημη πρόσκληση από το ελληνικό δημόσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου του ΔΑΑ.

Πάντως,την άνοιξη του 2013 εκπρόσωποι της Shenzen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management, είχαν συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στον οποίο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το ΔΑΑ. 

Η Shenzhen Airport, διαχειρίζεται το ομώνυμο αεροδρόμιο της κινεζικής πόλης που συνορεύει με το Χονγκ Κονγκ και συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων της Κίνας, διαθέτοντας ετήσια επιβατική κίνηση της τάξης των 30 εκατ. ατόμων. 

Αναφορικά με την εταιρεία διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού Fredmann Pacific Asset Management με έδρα το Χονγκ Κονγκ είναι θυγατρική του διαφοροποιημένου ομίλου Fredmann Pacific Investment Holdings και συμμετέχει με 45,72% στην China Aircraft Leasing Company Limited που παρέχει υπηρεσίες leasing αεροσκαφών σε Κίνα και Ασία.

- Advertisement -

Ενδιαφέρον των Κινέζων για την απόκτηση του πλειοψηφικού

Πηγή:www.capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ