Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΠΟΥ: Πάνω από 20.000 θα πλήξει ο έμπολα

ΠΟΥ: Πάνω από 20.000 θα πλήξει ο έμπολα

- Advertisement -

Καμπανάκι για τον Έμπολα κρούει ξανά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία ενδέχεται να πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, που Αμερικανός ειδικός προειδοποιεί ότι η επιδημία θα επιδεινωθεί περαιτέρω και τα θανατηφόρα κρούσματα θα αυξάνονται. Ο πρώτος θάνατος λόγω Έμπολα -εκτός Λάγος- καταγράφηκε στη Νιγηρία, καθώς σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, ένας γιατρός πέθανε από τον θανατηφόρο ιό στην πετρελαϊκή πόλη Πορτ-Χαρκούρτ, στα νοτιοανατολικά.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ εξέδωσε ένα στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της επιδημίας σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, για τις οποίες δήλωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι ήδη δύο ως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αναφερόμενο, που είναι 3.069.

- Advertisement -

Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 1.552. Ο ΠΟΥ εκφράζει πάντως την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διάδοση των κρουσμάτων του Έμπολα μέσα σε τρεις μήνες και εξηγεί πως χρειάζεται 490 εκατ. δολάρια (371 εκατ. ευρώ).

Ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Τομ Φρίντεν δήλωσε χθες το βράδυ στη Μονρόβια, έπειτα από μια πολυήμερη αποστολή στη Λιβερία, πως «ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται. Θα ήθελα να μην πρέπει να το πω αυτό, αλλά η κατάσταση θα επιδεινωθεί, πριν βελτιωθεί.

Ποτέ ο κόσμος δεν έχει δει μια επιδημία του Έμπολα όπως αυτή εδώ. Συνεπώς όχι μόνον οι απολογισμοί είναι αυξημένοι, αλλά γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα απ' αυτά που διαγιγνώσκονται ή επισημαίνονται».
Πηγή:  Ημερησία

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ