Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΞαναχτυπά ο Τραμπ: «Σατανική σφαγή» το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Ξαναχτυπά ο Τραμπ: «Σατανική σφαγή» το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

- Advertisement -

Αυτή η αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει-Μήνυμα πολέμου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο «σατανική σφαγή», ενώ επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει το παν εντός των δυνάμεών της για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να προσαγάγει τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αυτή η αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει. Αυτή η αιματοχυσία θα τελειώσει», συμπλήρωσε ο Ντ. Τραμπ, σε σύντομες δηλώσεις του έπειτα από γκαλά στο Ford’s Theater, στην Ουάσινγκτον.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ δήλωσε χθες ότι οι πρόσφατες «φρικαλεότητες» στο Αφγανιστάν και στη Βρετανία υπογραμμίζουν το πόσο επείγον είναι να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις και οι επιθέσεις εξτρεμιστών.

- Advertisement -

Ο στρατηγός ΜακΜάστερ εξέφρασε σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή στην Ουάσινγκτον τα βαθιά συλλυπητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης στον βρετανικό και στον αφγανικό λαό προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει την «αταλάντευτη αποφασιστικότητα να σταθεί στο πλευρό τους μπροστά στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Οι πρόσφατες ωμότητες υπογραμμίζουν το πόσο επείγουσες είναι οι προκλήσεις που μοιραζόμαστε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Προέδρου

Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το φονικό χτύπημα στο Λονδίνο

Με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος, που μεταδόθηκε από το πρακτορείοΆμακ, ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

- Advertisement -

Μένει βεβαίως να διαπιστωθεί – διασταυρωθεί το γνήσιο και το «ορθό» της ανακοίνωσης, καθώς αρκετές φορές ο ISIS έχει σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη για ενέργειες που στη συνέχεια προκύπτει ότι δεν ήταν δικές του και το κάνει για λόγους εντυπωσιασμού. Πάντως το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ είναι εντός των επιλογών του ISIS για τη διοχέτευση ανακοινώσεων.

Από την πλευρά της η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών οι οποίοι σκότωσαν επτά ανθρώπους στην επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό» κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες σε τέσσερα ακίνητα.

Οι άνδρες αυτοί έριξαν ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν διαβάτες το βράδυ του Σαββάτου πριν πέσουν νεκροί από πυρά αστυνομικών. Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο την Κυριακή στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες «μπορούν να αναμένουν ότι θα βλέπουν περισσότερους αστυνομικούς—τόσο οπλισμένους όσο και άοπλους αστυνομικούς—σε όλη την πρωτεύουσα, όπως θα περίμενε κανείς σε αυτές τις περιστάσεις», ανέφερε ο Μαρκ Ρόουλι, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά τις επιθέσεις του Σαββάτου στο Λονδίνο έθεσε υπό κράτηση «αριθμό προσώπων» αφού πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, επιδρομές σε δύο ιδιοκτησίες στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Εντός της Βρετανίας σχεδιάστηκε το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο με επτά νεκρούς και 48 τραυματίες, εκ των οποιων 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας δήλωσε ότι οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες από ισλαμιστές, οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συγκάλεσε τη Δευτέρα 5/6/2017 συνεδρίαση της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής για την ασφάλεια για να συζητηθεί η απάντηση σ’ αυτή την τρίτη επίθεση που πραγματοποιείται στη Βρετανία μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμείνει «κρίσιμο» στη Βρετανία μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, χαρακτηρίζοντας την επίθεση πλήγμα στον ελεύθερο κόσμο. Εξάλλου εφαρμόζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων και αρκετές γέφυρες στο κεντρικό Λονδίνο, επεσήμανε η Μέι.

«Το Ανεξάρτητο Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι το εθνικό επίπεδο απειλής παραμένει κρίσιμο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, έπειτα από σύσκεψη που είχε με την επιτροπή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Το βράδυ της Κυριακής στη Γερμανία, η Πύλη του Βραδεμβούργου, από τα πιο γνωστά μνημεία του Βερολίνου, με πρωτοβουλία των αρχών της πόλης, φωτίστηκε στα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση και τον λαό του ΗΒ και για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομες δηλώσεις που έκανε έπειτα από ένα γκαλά στο Ford’s Theater, στην Ουάσινγκτον, χαρακτήρισε τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο μια «σατανική σφαγή» κι επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον θα κάνει το παν εντός των δυνάμεών της για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να προσαγάγει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο Τραμπ θέλει νέο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Tραμπ για τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Σατανική σφαγή – H αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει

Τραμπ: Σατανική σφαγή η επίθεση στο Λονδίνο

«Σατανική σφαγή» οι επιθέσεις στο Λονδίνο: «Αυτή η αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει», δηλώνει

Τραμπ: «Σατανική σφαγή» στο Λονδίνο

Τραμπ: Σατανική σφαγή η επίθεση στο Λονδίνο

Tραμπ για τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Σατανική σφαγή – H …

Iσλαμικό Κράτος: Ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Trump was terrorized by the London attack, while Britain stood firm

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ