Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΚοτζιάς: δεν υπήρξε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ ούτε για τη βάση της...

Κοτζιάς: δεν υπήρξε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ ούτε για τη βάση της Σούδας ούτε γισ πυρηνικά

- Advertisement -

Τι υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Σαφείς και χωρίς περιστροφές ήταν στις δηλώσεις του για την ατζέντα του ταξιδιού και των συναντήσεων του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ζητήματα της επέκτασης της χρήσης των βάσεων και της δημιουργίας χώρου αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα δεν τέθηκαν.

Κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών και λίγες ώρες πριν από συζήτηση στη Βουλή για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 ο Νίκος Κοτζιάς επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο υποστηρίζοντας ότι «με τους Αμερικανούς η χώρα μας θέλει κανονικές διπλωματικές σχέσεις, καθώς αποδείξαμε το πώς συμπεριφερόμαστε».

Παράλληλα τόνισε ότι η ελληνική διπλωματία έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη μίας δομής ασφάλειας στην περιοχή μας μέσω της θετικής ατζέντας πρωτοβουλιών που προωθεί για την επίλυση των προβλημάτων στην άμεση γειτονιά μας.

- Advertisement -

Ερωτηθείς αποσαφήνισε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα διαπραγμάτευσης ούτε για τη βάση της Σούδας ούτε για αποθήκευση πυρηνικών στην Ελλάδα.

Η τοποθέτηση αυτή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για το Σκοπιανό και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις δείχνει με σαφήνεια ότι στην ατζέντα κυριάρχησαν τα ζητήματα του NATO και της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στη γεωπολιτική σκακιέρα και όχι η σύγκρουση με την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζεται ως παροδική.

Πηγή

Περισσότερες δημοσιεύσεις της κατηγορίας Πολιτική ΕΔΩ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ