Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΑΠΟΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

- Advertisement -

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΙΝΗΣ- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Περισσότερους από 50 δημοσιογράφους και ισάριθμα ελληνικά ΜΜΕ(+ το τεχνικό προσωπικό φωτορεπόρτερ οποερατέρ κτλ) δηλ περισσότερα από 80 συνολικά άτομα, φαίρεται να έχει   προσκαλέσει  ο νέος Αρχ. Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προκειμένου να καλύψουν την ενθρόνιση το Σάββατο 22 Ιουνίου στον ιστορικό  Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην ΝΥ στο Manhattan.  Την  δημοσιογραφική αποστολή έχει αναλάβει και οργανώνει ο διευθυντής της Ιεράς Αρχ. Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης,  στενός προσωπικός φίλος του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής,  προς το παρόν υπό την «απλή ιδιότητα» του φίλου και τίποτα περισσότερο ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Κονδιάρης στο άμεσο ορατό μέλλον να διαδραματίσει και ρόλο ειδικού  συμβούλου στο πλευρό του νέου Αρχ. Αμερικής.

Η δημοσιογραφική αποστολή αναχωρεί από την Αθήνα και φτάνει στο NJ και εν συνεχεία  στην ΝΥ αργά το βράδυ  της Πέμπτης 20 Ιουνίου και αναχωρεί για Αθήνα  το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου.  Το συνολο των δημοσιογράφων αριθμεί περί τα 40 άτομα, η πλειονότητα των εκκλησιαστικών συντακτών και σχεδόν όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Πέραν αυτών στην τελετή προσωπική πρόσκληση από  τον ίδιο τον Αρχ. Αμερικής φέρονται να έχουν λάβει, και δημοσιογράφοι όπως η Ελλη Στάη, ο Αλέξης Παπαχελάς, και μια σειρά άλλων VIPs δημοσιογράφων τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από άλλο «ταμείο» κάποιων φίλων του κ. Ελπιδοφόρου αλλά επισήμως τα έξοδα και αυτής της ομάδος λέγεται ότι καλύπτονται εξ ιδίων… Πράγμα μάλλον αδύνατον γνωρίζοντας τα οικονομικά των ελληνικών ΜΜΕ…  

Τα έξοδα της δημοσιογραφικής αποστολής συνολικά   που αναμένεται να υπερβούν μαζί με εισιτήρια διαμονή τέσσερα  24ωρα τις 150.000 ευρώ(plus) και το ρεπορτάζ  αναφέρει ότι έχουν αναλάβει να καλύψουν στενοί  φίλοι του νέου Ιεράρχη καθώς ο ισχυρός κληρικός π. Αλέξανδρος Καρλούτσος έχει διαμηνύσει και προς τον νέο Αρχ. Ελπιδοφόρο  ότι δεν υπάρχει τέτοιο  beget  , γιατί δεν υπάρχουν τέτοια ποσά  ούτε δολάριο από τα ταμεία της Ι. Αρχ. Αμερικής αλλά ούτε και από άλλα ταμεία ( «Leadership 100», «τάγμα αρχόντων του Αγίου Ανδρέα», ίδρυμα  «PISTIS & ORTODOXIA» ktl) για κάτι τέτοιο.

- Advertisement -

Τα χρήματα που έχουν εξασφαλισθεί αφορούν μόνο την τελετή της ενθρόνισης και το επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί στην  συνέχεια στο ξενοδοχείο Hilton. Συνολικά έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 1500 και από αυτούς οι 200 έρχονται από Ελλάδα.  Στους προσκεκλημένους όπως αποκάλυψαν τα Επίκαιρα στο τεύχος που κυκλοφορεί, συγκαταλέγονται διπλωμάτες, εκπρόσωποι χριστιανικών ομολογικών και άλλων  θρησκευτικών δογμάτων, ενώ πρόσκληση έχουν λάβει και 10αδες ισχυροί οικονομικοί παράγοντες  και από Ελλάδα!

Στον ναό μέσα η διάταξη θα είναι πολύ αυστηρή και στο κέντρο του ναού αλλά και στους εξώστες το σύνολο δεν θα υπερβαίνει τα 476 άτομα. Όλοι οι υπόλοιποι θα παρακολουθούν από τον εξωτερικό περίβολο του Ναού και από  αλλους χώρους της Αγίας Τριάδος (πολιτιστικό κέντρο)  που θα διαμορφωθούν καταλλήλως  για τις ανάγκες της τελετής.  Την Ελλάδα, και την Ελληνική Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Έλληνας Υπ. Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ αναμένονται και  αφίξεις πολιτικών σχεδόν από όλα τα κόμματα και από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα. Το ίδιο ισχυρές θα είναι και οι αφίξεις Ελλήνων ιεραρχών με την πρωτοκαθεδρία εξ αυτών να εχει ο στενός φίλος του κ. Ελπιδοφόρου Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, και άλλοι νεότεροι ιεράρχες με τους οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις ο νέος ιεράρχης.  Στην ενθρόνιση προσκλήθηκε και ο Μακαριότατος Αρχ. Αθηνών κ. Ιερώνυμος αλλά διακρικά και με νόημα ο κ. Ιερώνυμος αρνήθηκε να παραστεί.

Στην Τελετή ενθρόνισης έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και στην εκπροσώπηση των υπολοίπων Ορθοδόξων Εκκλησιών που διατηρούν αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ αλλά ακόμα ουδείς γνωρίζει ποιες Εκκλησίες εξ αυτών που έχουν λάβει πρόσκληση θα ανταποκριθεί καθώς τυχόν παρουσία σε μια τέτοια θρησκευτική τελετή θα μπορούσε να εκληφθεί ή και να παρ ερμηνευθεί ως πρώτο βήμα αναγνώρισης της νέας υπό τον Επιφάνειο Ουκρανικής Εκκλησίας καθώς ο κ. Ελπιδοφόρος με δηλώσεις του διαδραμάτισε ρόλο στο  Ουκρανικό ζήτημα. Μέχρι στιγμή ουδεμία Εκκλησία έχει αναγνωρίσει τη «νέα» Ουκρανική κρατική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το νέο Αρχ. Αμερικής θα προϋπαντήσει ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος ο οποίος ήδη  πορεύται προς το Φανάρι προκειμένου να συνοδεύσει τον κ. Ελπιδοφόρο στο αρχιεπισκοπικό Μέγαρο τον οποίο θα υποδεχθεί και η τοπική επαρχιακή Σύνοδος  στις αρχές της εβδομάδος που ανοίγει. Από τις κεφαλές της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας λόγω εθνικών εκλογών δεν προβλέπεται να έρθει ούτε ο Έλλην πρωθυπουργός παρ όλο που αρχικά υπήρχε στον κεντρικό προγραμματισμό αλλά ούτε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης, η οικογένεια όμως θα εκπροσωπηθεί από την κ. Ντ. Μπακογιάννη. Ανάλογη παρουσία θα υπάρξει και από όλα τα υπάλοιπα κόμματα της Ελληνικής Βουλής. Μάλιστα κορυφαίος παράγων της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ αναρωτιόταν «μα θα είναι Αρχ. Αμερικής ή Αρχ. Ελλάδος» με τόσες αφίξεις εξ Αθηνών;

Η τελετή  ενθρόνισης, όμοια της οποίας η ομογένεια δεν θα έχει βιώσει όπως φημολογείται, και  η οποία οργανώνεται, κάτω από -και μάλλον πρωτοφανή- δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό το αυστηρό βλέμμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο με αυτή την εκλογή φιλοδοξεί να ανακτήσει τον πλήρξ έλεγχο της Ιεράς Αρχ. Αμερικής. Η τελετή ενθρόνισης οργανώνεται αρκετά προ της εκλογής Ελπιδοφόρου, λίγη σημασία έπαιξε το ποιος εξελέγει πάλι το ίδιο show θα υπήρχε πάλι θα οργανώνονταν  μέσα σε ατμόσφαιρα χόλιγουντ με κεντρικό ενορχηστροτή και βασικό σκηνοθέτη τον ισχυρό κληρικό father Alex Karloutso .

Ο κ. Ελπιδοφόρος βρίσκεται ήδη στο Φανάρι για τις τελευταίες διαβουλεύσεις, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ και στην Αθήνα έλαβαν χώρα αρκετές  συσκέψεις και με τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο ο οποίος φέρεται εντονότατα προβληματισμένος από όλη αυτή την ελληνική απόβαση στην ΝΥ… Αρκετοί επιφανείς ΕλληνοΑμερικανοί και υψηλόβαθμα στελέχη όλων -και των οκτών Μητροπόλεων – αλλά και του κεντρικού οργανισμού διοίκησης της Ιεράς Αρχ. Αμερικής φέρονται εντονότατα προβληματισμένα για τις πρώτες ενέργγειες του κ. Ελπιδοφόρου καθώς ήδη του χρεώνουν τα πρώτα un fair διότι έσπευσε να επιδόσει «διαπιστευτήρια» στην Ελληνική πολιτική ηγεσία με τις συναντήσεις που είχε με την Ελληνική πολιτική ηγεσία , Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, κτλ χωρίς να έχει ενθρονιστεί και αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του. Κινήσεις που σχολιάζονται ήδη και στους κόλπους της Επαρχικής Συνόδου της εν Αμερική Ελληνορθόοδοξης Αρχιεπισκοπής αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο…

- Advertisement -

Πάντως μέχρι και την ημέρα της ενθρόνισης πηγή που γνωρίζει «από μέσα» τα δρώμενα και βαθιά γνώση ισορροπιών εντός και εκτός Αρχ. Αμερικής αλλά και την ήδη επικρατούσα εικόνα στο Φανάρι από τις πρώτες κινήσεις Ελπιδοφόρου  αλλά και  από πηγές μέσα από  τα άδυτα των “ιερών  παρασκηνίων” έλεγε στην Π ότι θα μάλλον  πρέπει να   αναμένονται πολλές  και ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ  και κάποιες εξ αυτών ίσως και απρόσδοκητα απρόσμενες… ΙΔΩΜΕΝ…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ