Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΓια τον Απόδημο Ελληνισμό

Για τον Απόδημο Ελληνισμό

- Advertisement -

Τελικά ανέλαβε η δεξιόστροφη αριστερά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για να σωθεί η  «Κυβέρνηση» στο θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού και όπως πάντα ψήφισε υπέρ του λαού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για άλλη μία «φιλελληνική» φαιδρότητα υπέρ των Ελλήνων τους οποίους από το παρελθόν μέχρι και πρόσφατα “ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ” το ελληνικό κατεστημένο. Τώρα δεν τους θεωρεί καν Έλληνες αλλά ξένους, ενώ δίνει αβέρτα υπηκοότητα σε αλλοδαπούς. Άλλο ένα “ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ”- άλλη μία “ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ” από έλληνες για τους ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΥΓΕ!

Είναι  τέτοιο το μένος τους κατά του Έλληνα και ο φόβος τους απέναντί του μέσα και έξω από την Ελλάδα που δεν υπολόγισαν ούτε τους γονείς, τα αδέλφια και τους συγγενείς των αποδήμων Ελλήνων που παρέμειναν στην χώρα.

Εκδικούνται τους απόδημους γιατί τους ξέφυγαν και δεν δέχτηκαν να είναι θύματα τους, χειροκροτητές τους, υπήκοοι και δούλοι τους όπως είναι όλοι εκείνοι που ακόμα δεν αντιδρούν.

Ξενιτεύτηκαν, γιατί θέλησαν να έχουν μια καλύτερη ζωή, βλέποντας ότι δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που θα αγωνίζονταν μαζί με αυτούς για τα δικαιώματά τους στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, όχι μόνον πρόσφατα αλλά και στις δεκαετίες του 50 και του 60.

- Advertisement -

Έχασαν κάθε ελπίδα – με το δίκιο τους. Αλλά ούτε όσοι μείναμε πίσω τρέφουμε ελπίδες για να δούμε κάτι καλύτερο τουλάχιστον από αυτούς τους πολιτικάντηδες και δεν έχουμε την ψευδαίσθηση πλέον ότι φυλάμε Θερμοπύλες λόγω του Εφιάλτη που ζούμε.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να λέμε ότι αφού υποφέρω εγώ πρέπει να υποφέρεις και εσύ – πρέπει και εσύ να υποστείς ότι υφίσταμαι και εγώ – πρέπει να υποφέρεις όπως εγώ. Αυτό είναι σύνδρομο φθόνου κατά αυτού που είχε το θάρρος και το σθένος να αποφασίσει για την ζωή του ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος για λογαριασμό του, από τον οποίον θα περίμενε εδώ που τα λέμε να κάνει κάτι…. εις τους αιώνας των αιώνων… γιατί η ζωή είναι μικρή, μια, και δεν περιμένει. Είναι σύνδρομο φθόνου απέναντι σε αυτούς που ξέφυγαν και είναι πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι , γιατί αυτοί διαφέρουν και δεν υποκύπτουν, δεν είναι φυλακισμένοι, χωρίς προοπτικές και  όνειρα όπως κάποιοι άλλοι.

Χαίρομαι για αυτούς που ξέφυγαν και περιμένω να αντιδράσουμε και εμείς που υφιστάμεθα τα πάνδεινα το οφείλουμε στον εαυτό μας στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές.

[ -Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

– Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.] Alber Camus.

Ας είναι καλά οι πολιτικάντηδες που φρόντισαν να μας στερήσουν και αυτό το δικαίωμα, την ελευθερία της επιλογής και ιδιαίτερα στους νέους.

- Advertisement -

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα γιατί έχουν βάλει τον λαό σε μαντριά που ευτυχώς τώρα τελευταία έχει ανοίξει μόνος του την πόρτα και δραπετεύει προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό τους τρομάζει. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι να χωριστούμε σε απόδημους και σε παραμένοντες, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε αυτούς που θα έχουν κεραμίδι και  σε αυτούς που δεν θα έχουν και ότι άλλο βάλει ο νους τους,  γατί θέλουν να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή – δηλαδή την κοινωνία στην πράξη. Να μην χωριστούμε γιατί θα είναι ακόμα χειρότερο για όλους μας και ακόμα καλύτερο για αυτούς που μας διέλυσαν και συνεχίζουν να μας διαλύουν, στρέφοντας τον έναν ενάντια στον άλλον για να φάμε τις σάρκες μας. Πιστεύουν στο «Διαίρει και βασίλευε».

Αλλά το ξέρουμε όλοι βαθιά, μέσα στην συνείδησή μας ότι ο Θεός αγαπά την ενότητα, ενώ ο διάβολος την διαίρεση. Ενότητα- σύμπνοια- στροφή της προσοχής μας στον θύτη και όχι στο θύμα που είμαστε όλοι εμείς – άλλος λιγότερο – άλλος περισσότερο. Όταν έλθει η ώρα τον εκλογών όλοι ανεξαιρέτως στις κάλπες ψηφίζοντας άλλα κόμματα ή κινήματα εκτός βουλής.

Για να τελειώνουμε μια και καλή με όλους και όλα.

 

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ